Kreatív karácsonyi ötletek

Ebben a bejegyzésemben bemutatok néhány kreatív kézzel készült karácsonyi kelléket, melyek alapanyaga minden háztartásban fellelhető. Ezek a munkák nem az én munkáim, az interneten szörfölgetve találtam rájuk. A képekre vagy az alattuk megadott hivatkozásra kattintva eljuthatsz az alkotók eredeti oldalára.

1: Nem is hinnéd, milyen kellékek, dolgok alkalmasak arra, hogy ünnepi dekorációt készítsünk belőlük. Az egyik közülük a WC- papír gurigája, mely kiváló alapanyag lehet karácsonyi dekorációk készítéséhez. Öltöztesd fel a gurigát karácsonyi ruhába, díszítsd szemekkel, orral és szarvakkal, és máris megszületik a karácsonyi rénszarvas dísz, melynek a megvalósításához szükséges eszközökről itt olvashatsz.

toilet reindeer

Ugyanebből az alapanyagból készültek a következő nagyon aranyos karácsonyi figurák, mely ötletes darabjai lehetnek az ünnepi szobának.

toilet christmas core

A projekttel ide  kattintva ismerkedhetsz meg részletesebben.

2.  Minden háztartásban fellelhető a zokni. A kilyukadt, elkopott zoknikat ne dobd el, használva kreativitásodat készíts belőlük ünnepi díszt.

zokni hóember

A hóember figúra elkészítéséről itt találsz tutorialt.

3. A lego ma már majdnem minden gyerekszobában megtalálható. Használd ki az alkalmat és készítsetek gyermekeddel  karácsonyi ajándék doboz díszt színes lego darabokból!

lego ajándék

A részletekről ide kattintva olvashatsz.

4. Készítsünk nagyon aranyos karácsonyi garlandot muffin-papírokból.

karácsonyi garland

A projektről részletesen itt olvashatsz.

5. Az ősz egyik legkedveltebb gyümölcse az alma, melyet sok család egész télre beszerez. Következő ötletünk alapját ez a kedves gyümölcs alkotja. Nézd meg, hogyan készíthetsz karácsonyi gyertyatartó díszt almából.

karácsonyi gyertyatartó almából

A  projektet itt találod meg.

6. És végül de nem utolsósorban a karácsonyi díszek kedvelt anyaga a filc. Gyönyörű dekorációkat varrhatunk belőle egy kis kézügyességgel.

felt díszek 1 felt díszek 2

Kattints a képekre a részletekért!

Meríts ötletet ezekből és készítsd el a te saját karácsonyi díszedet!

A  Leírások és ingyenes sablonok oldalamra ingyenesen letölthető karácsonyi sablonokat töltöttem fel.

Jó munkát!

 

 

Vélemény, hozzászólás?