Kopt fűzésű könyvek

Az első kopt kötések a kopt kódexekhez kapcsolódnak, melyek a legkorábbi kódexek voltak. Megjelenésüket az i. sz. II. századra tehetjük. A kopt kötéseket számos varrással végeztek, amelynek az volt a célja, hogy a belső lapokat összefűzzék egymással és a könyv borítójával és hátlapjával. Később azonban kialakult egy olyan változata, amikor a varrott gerincet bőr kötésbe ragasztották.

Napjainkban a kézművesek, népművészek, hobbi alkotók használják a kopt fűzést. Különös előnyének tartják az egyszerűségét és a tartósságát. Ez a technika gyönyörű megjelenést biztosít a művészeti könyveknek, és a fedetlen kopt fűzésű gerint lehetővé teszi, hogy 360 fokban kinyithassuk a könyvet. Ráadásul teljes mértékben kézzel készül, amely tovább emeli az alkotás értékét.

Számos alkotó használja ezt a technikát jegyzetfüzetek, naplók készítésére.

Én is számos kopt fűzésű jegyzetfüzetet, naplót, esküvői vendégkönyvet készítettem, és tapasztalatból mondhatom, hogy nagy örömöm telt a készítésükben és a használatukban is.

Ide kattintva megtanulhatod, hogyan készíts kopt fűzéssel füzetet, naplót, könyvet, és kipróbálhatod magad e különleges  technikában.

Boltomban több kopt fűzésű terméket is árulok, Ha szeretnéd látni őket, tekintsd meg az alábbi videót, és ha többet szeretnél tudni róluk, kérlek, látogasd meg a boltomat.

Judit Balint’s Handicrafts kopt fűzésű alkotásai

 

 

Vélemény, hozzászólás?