Karácsonyi ötletek sablonokkal 1.

Foltvarrással készült karácsonyfa alátét vagy szőnyeg

Megint a karácsonyi ünnepek finish-ében vagyunk. Beléptünk az advent időszakába, agyunk kétezerrel pörög a karácsonyi ajándékok kitalálása körül. Kinek, mit, honnan, lehetőleg a legkevesebb boltba járással, gyakran testi épségünk veszélyeztetésével elért polcok elkerülésével.

A megoldás nagyon egyszerű, bízz magadban és készíts saját magad karácsonyi ajándékot! Ehhez adok most neked néhány támpontot, ötletet és elérhető linket, ahol segítséget kapsz az elkészítésükhöz.

Elsőként a foltvarrás szerelmeseinek ajánlok egy karácsonyfa alátét- szönyeget. Azokban a családokban, ahol azt az elvet vallják, hogy a karácsony elképzelhetetlen igazi fenyőfa nélkül, melynek illata a lakás vagy ház minden kis zugát bejárja és melynek látványa egy kicsit becsempész a karácsonyi házon kívüli természetből is, sok gondot okoz a lehulló levelek összetakarítása.

005

  Forrás: pieceandquilt.com

Nagyon praktikus és szép megoldás lehet egy karácsonyi mintás alátét- szőnyeg, melyet foltvarrás technikával is elkészíthetünk. Az előnye ennek a technikának, hogy maradék anyagainkból is megvalósítható, nem kell rögtön a boltba rohannunk anyagért. Maradék anyagainkból különböző blokkokat készíthetünk, melyeket összevarrva egy nagyon szép szőnyeg előlapot kaphatunk. Egy hátanyaggal és némi töltelék- vagy bélésanyaggal kiegészítve máris elkészíthejük a “szendvicsünket”, azaz a szőnyegünket.

Ha szeretnél többet megtudni a foltvarrással készíthető blokkokról, tekintsd meg az erről szóló magyar nyelvű videómat ide kattintva.

Ha pedig a foltvarrással készült “szendviccsel” ismerkednél meg, a videómért kattints ide.

Az alábbi képen látható karácsonyi szőnyeget készítheted el némi foltvarás gyakorlattal az általam ajánlott oldal segítségével, mely lépésről- lépésre elkalauzol téged a készítés folyamatában. Az oldal eléréséhez kattints a képre vagy ide.

Vászontáska bor csomagolásához

Jelentős fejtörést okoz számunkra, hogyan csomagoljuk be ajándékainkat. Egyrészt a csomagolási profizmusunkban való kételkedésünk miatt, másrészt arra gondolva, hogyan tehetjük még egyedibbé, még személyesebbé az ajándékunkat. Erre is a saját magunk által készített csomagolás ad választ. Nagyon egyszerű ajándékokat is gyönyörűvé és egydivé tehetünk az általunk készített csomagolással. Az általam választott oldal bemutatja neked, hogyan rejthetsz el a karácsonyfa alatt egy üveg ajándéknak szánt bort az általad készített vászon táskában.

fabricwinebagtutorial

Forrás: tiedyedivablog.com

Az oldalért kattints a képre vagy ide.

Bár már beléptünk az advent időszakába, de még maradt egy- két napod az adventi naptárad elkészítéséhez, ezért kerestem neked egy nagyon aranyos és ötletes házilag elkészíthető adventi naptárt, melyet a képre vagy ide kattintva érhetsz el.

 

Fabric-Envelope-Advent-Calendar2

Forrás: blog.hobbycraft.co.uk

Ha szeretnéd megtekinteni az általam varrt adventi naptárról készített oktató videót, kattints ide, és készítsd el te is az adventi naptáradat a videó segítségével.

Remélem, érdekes és számodra is megvalósítható projekteket választottam. Hamarosan újabb ötleteket hozok Neked, nézz be hozzám rendszeresen és iratkozz fel a Youtube- csatornámra az újabb videókért.

Jó munkát!

Vélemény, hozzászólás?