Karácsonyi ajándékok csomagolása

Már nem egészen egy hét van hátra karácsonyig. Az ügyesebbek mára már beszerezték ajándékaikat szeretteiknek, de meglehetősen sokan róják még köreiket boltról boltra, hogy az idén is meglephessék valami aprósággal vagy “nagysággal” családtagjaikat, barátaikat.

3D karácsonyi 1

Ha karácsony, akkor karácsonyfa, ha karácsonyfa akkor karácsonyi ajándék. Ebben az írásban nem szeretném firtatni, milyen a jó karácsonyi ajándék, inkább annak csomagolásáról ejtek néhány szót.

rénszarvas fiókos easel 4 ajándék táska és képeslap 2

Legyen akármilyen kicsiny, értéktelen dolog, annak,  aki adja, és annak, aki kapja bizonyára nagy jelentőséggel bír. Az ajándékozás melegséggel, jó érzéssel tölti el az ajándékozót és a megajándékozott személyt is. Legalább olyan jó adni, mint kapni. Egy diákkorunkban tanulmányi kiránduláson együtt szerzett “kincs” átnyújtása olyan élményeket hívhat elő mindkét emberben, mely többet ér bármilyen értékes ajándéknál. Vagy egy gyerekkori mesekönyv, baba, kisautó átadása gyermekünknek örökké tartó hidat épít a gyermek és szüleje között. Nem kell mindig drága dolgokra gondolnunk, hiszen a cél szeretetünk kifejezése, “szívünk átnyújtása” bizonyítva, hogy milyen fontos számunkra a másik ember.

Ez pedig azt mutatja, hogy nagyon nagy jelentőséget kap az ajándékunk csomagolása. Nem tehetjük az ajándékunkat ” pucéron” a karácsonyfa alá, mert ez teljes személytelenségről árulkodna.

Persze ma már az igényesebb boltokban ingyen becsomagolják az ajándékainkat, amennyiben náluk vásárolunk, de sokszor érezzük, hogy ez sem az igazi. Így van, a csomagolásnak is személyesnek kell lennie. Egy nagymama, aki imád sütni- főzni, és karácsonyra kedvenc szakácsa legújabb recepteskönyvét kapja meg, élje át azt az élményt, hogy csak sejtse, mit rejt a csomagja, például az ajándékot kísérő szakács- motívumot tartalmazó képeslapból vagy ajándékkártyából.

kötény ajándék átadó 2 ajándékkártyák 1

Egy gyermek izgatottságát, aki a kedvenc játékát kapja meg, fokozzuk kedvenc figurájával, mely az ajándékot kíséri.

karácsonyi vonatos 1 duende szett 1

Jelentéktelennek tűnő dolgok, melyek hihetetlen örörmöt csalnak mindenki arcára, és igazán méltóvá teszik az ünnepet arra, hogy betöltse alapvető célját a szeretetet.

Ha ügyes vagy, te magad is készíthetsz ajándékdobozt vagy ajándéktáskát az ajándékodnak, melynek készítése során szíved minden részét a szeretet járja át, melyet az ajándékodban és annak csomagolásában tovább is adsz szerettednek. Szánj időt az ajándékaid ünnephez méltó és igényes átnyújtására, hogy évek múltán is emlékezz szeretted boldog, feledhetetlen arcára és mosolyára.

gyerekkocsi 8 hóember pénzátadó 1 karácsonyi ajándékdoboz 4 édesség doboz 6

Itt találhatsz néhány oldalt, ahol bemutatják, hogyan készíts ajándékdobozt:

Origami ajándékdoboz készítése

100+ ajándékdoboz sablon és készítési útmutató

Roll-up ajándékdoboz készítése

Vélemény, hozzászólás?