Egy kedvelt stílus és életérzés napjainkban- VINTAGE

A vintage szó eredetileg a borászatban és a fotográfia területén használatos szakkifejezés volt. A fotózás történetében az első kópia  („vintage copy”) neve volt azaz  az eredeti negatívról készült másolat, amely a felvétellel nagyjából egy időben készült és a fotóművész, aki készítette ellenjegyezte szignóval vagy a saját pecsétjével.

A vintage szó a borászatban a magyar évjárat vagy a francia millésime angol megfelelője.

A divat világában is megjelenik természetesen ez a fogalom.  Az 1920 és 1975 közötti öltözködési stílusokat egytől- egyig vintage-nek hívjuk, majd az 1975–1990-es évek öltözékei pedig a retró stílust adják.

A vintage időszak a régebbi, nemesebb, ritkább, épp ezért értékesebb ruhadarabok gyűjtőneve. Alalpvetői színei a barna- beige, a púder- és cukorkaszínek, valamint a fekete és a fehér. Kedvelt anyagai a csipke, selyem , bársony, damaszt, szatén és a tüll.

A vintage stílus számos művészeti alkotásban megjelenik. Az alkotók szívesen nyúlnak vissza a gyökerekhez és hozzák be műveikbe ezt a régies, kissé megkopott, de igényes, elegáns, szemet gyönyörködtető stílust. Már megjelenésében is egyediséget ad az alkotásnak.

A papírművészek is szívesen alkotnak vintage stílusban. Képeslapok, melyek kissé kopott, viselt, régies hatású külsejükben mai üzenetet rejtenek, fotók, melyek vintage környezetben mai emlékeinket őrzik az utókor számára.

8,5 x 8,5 18 oldalas vintage scrapbook album harmadik oldalpár

Szinte visszatérünk az albumaink oldalain megjelenített régi korba, érezzük és látjuk annak minden szépségét, varázsát, mely felkelti a kiváncsiságunkat és késztet bennünket arra, hogy folytassuk kalandozásunkat e nem mindennapi világban. Ismerkedjünk csipkéivel, megtépázott, szakadt, az idő által megfakult, sárgára színezett, de különleges, egyedi lapjaival.

8,5 x 8,5 18 oldalas vintage scrapbook album 13 oldal 1c 8,5 x 8,5 18 oldalas vintage scrapbook album 14 oldal 1

Jól érezzük magunkat ebben a világban, gyönyörködünk annak minden szépségében, eleganciájában, bájában. Kalandozz el ebben a világban egy kicsit az általam készített album megtekintésével!

Ha szeretnéd megismerni a termmékeinket, látogass el a boltunkba IDE kattintva!

Vélemény, hozzászólás?