Babaszoba

Shop 2

 

Modern babaszoba kellékek

Ahol újszülött baba van, ott a babaszoba a lakás elsődleges és legfontosabb helyévé válik. Az édesanya már nem a konyhában tölti a legtöbb időt, hanem a babaszobában. Ez a szoba válik élete központi elemévé már attól a pillanatól kezdve, hogy tudatosul benne, hogy babát vár.

Minden évnek megvan a maga babaszoba trendje, melyet a nagy divatházak, dizájnerek irányítanak. Az év kedvelt színei, melyek nagy mértékben összefüggnek a stílussal, ez utóbbi pedig irányt ad a babaszoba kedvelt kellékeinek. Természetesen minden évben megtaláljuk az alapokat, még ha más-más formában is, de az ezeket kiegészítő díszek milyensége évtől, stílustól, egyéntől függő.

Legújabb oktató sorozatomban azoknak az édesanyáknak, nagymamáknak szeretnék segíteni, akik rendelkeznek varrógéppel, tudják is azt használni alapszinten, nemcsak a sarokban áll, és szívesen készítenének saját maguk díszeket gyermeküknek, unokájuknak.

A cél, hogy egyszerű eszközökkel szépet, szemet kápráztatót alkotni saját kezűleg.

1. Az első videómban egy babapárnát és címeres kendőt mutatok be, melyek jellegzetessége, hogy az egyik oldaluk modern patchwork blokkal készült. A videó bemutatja, hogyan készítheted el ezt a patchwork blokkot a párnád és a címeres- vagy rongyikendőd számára. Természetesen a méretek teljesen tőled függnek, csakúgy mint az anyagok is.

2. A sorozat második videójában az anyukák által ige kedvelt kiegészítőt választottam: egy tárolót 7 zsebbel. Ahol kisbaba van, tudjuk, hogy minden helyre szükség van, és ha szeretnénk, hogy a szoba rendezett legyen, gyorsan a kezünk ügyébe akadjon, amit éppen keresünk, arra a legjobb megoldás a zseb. Ebben a videómban egy tárolót készítek vászon anyagból 7 zsebbel, mely felfüggeszthető a kiságyra, és így a baba ápolásához szükséges legfontosabb eszközök mindig kéznél vannak. Természetesen itt is teljesen szabad a méret és az anyagok kiválasztása.

 

 

Babaszoba trendek 2018-ban

Bár már az év fele eltelt, mégis érdemes egy kicsit szemügyre vennünk az idei babaszoba trendeket.  Természetesen mint minden évben bizonyos dolgok örök érvényűek, divatosak mindig, de ugyanakkor számos különbséget is felfedezhetünk az előző évekhez képest. Az egész divatvilág izgatottan várja mindig a Pantone ház bejelentését az év színével kapcsolatban. A 2018-as “Ultra Violet” szín bejelentésével a lila – még ha annak egy visszafogottabb változata is – biztosan megjelenik és jelentős szerepet kap a babaszoba tervezésében. A levendulát idéző színvilág sokak kedvence és igazán méltó helyet kaphat a babaszobában is.

  1. Sok  szülő nem szeretne babarózsaszín szobát a születendő kislányuknak, de nem távolodnak egy nagyon a hercegnős mesevilágtól, melybe a halványlila, levendulavirágokat idéző színárnyalatok tökéletesen illeszkednek. Ezek a színek hagyományosak, de modernek is egyben. Nagyon letisztult, kifinomult világot ad babaszobánk számára a levendula színvilága.

Forrás: https://projectnursery.com/projects/liesls-lavender-nursery/


2. A fekete- fehér kontrasztja, az örök és klasszikus mindig jó választás, még ha babaszobáról beszélünk, akkor is. A hagyományos mintákkal díszített falfestések,  e mintákkal varrott ágynemű garnitúrák és egyéb babaszoba kiegészítők már nemcsak a mesék világát hozzák el nekünk, hanem elvisznek bennünket a klasszikus trendek világába, ahol minden elegáns, kifinomult és harmonikus. 


Forrás: Alice pop up scrapbook album

https://egyeditermekek.com/

 

A sakktáblaszerű minták kimértsége és a fehér- fekete színek játékossága is helyet kap a 2018-as babaszobatrendek között.

Forrás: https://www.pinterest.com/pin/328762841523974001/?lp=true

3.  Az állatok a 2018-as babaszoba trendekből sem maradhatnak ki . A farm világát idéző kedvenceink vagy az erdők és vad dzsungelekben élő állatok mindig No1. találatai a babaszoba díszleteinek. Egy aranyos bari vagy egy vadságáról, erejéről ismert, de kedves oroszlán, víziló, zsiráf a babaszobák kedvenceivé válnak rögtön, nem beszélve a Teddy- macikról minden formában. Egy igazi kalandtúrán érezhetjük magunkat kedvenceikkel gyönyörű, applikált takarók, párnak, játékkendők és egyéb játékok között.

Forrás: Kézzel applikált babatakarók, babapárnák, játékkendők és előkék

https://egyeditermekek.com/

Forrás: Kézzel applikált babatakarók, babapárnák, játékkendők és előkék

https://egyeditermekek.com/

Forrás: Kézzel applikált babatakarók, babapárnák, játékkendők és előkék

https://egyeditermekek.com/

Forrás: Kézzel applikált babaszoba kiegészítők, kellékek

https://egyeditermekek.com/

Forrás: http://metriplaza.top/animal-themed-nursery-ideas/animal-themed-nursery-ideas-jungle-animals-giraffes-leopards-monkeys-birds-farm-animal-themed-nursery-ideas/

 

Forrás: http://metriplaza.top/animal-themed-nursery-ideas/animal-themed-nursery-ideas-jungle-animals-giraffes-leopards-monkeys-birds-farm-animal-themed-nursery-ideas/

4. A modern dekorációk 2018-as babaszoba trendeknek  elengedhetetlen kellékei.  Írott fali táblák, túlméretezett fali plakátok. Akár csillagokról, állatokról, akár virágokról beszélünk – a gigantikus fali matricák a nagy gyerekszobák kedvencei.

Forrás: https://projectnursery.com/2018/01/18-nursery-trends-for-2018/

 

https://projectnursery.com/2018/01/18-nursery-trends-for-2018/

5. 2018- ban hódít a skandináv stílus.  A rózsaszín és szürke együttes használata, a  puha, tiszta vonalak, a természetes fából készült bútorok mind egy letisztult, egyszerű, de nagyon harmonikus világot kölcsönöznek a babaszobának.

Forrás: https://projectnursery.com/2018/01/18-nursery-trends-for-2018/


6. Pöttyök mindenhol, minden mennyiségben.  A pöttyök kétségtelenül klasszikusak, de ebben az évben nagyobb jelentőséget kapnak a korábbi évekhez képest. A kézzel rajzolt, akvarell vagy akár mini méretű pöttyök 2018-ban jelentek meg.

 

Forrás: https://homesthetics.net/fun-polka-dot-decor/

Ha szeretnél egyedi  babaszoba bölcső-szetteket, ágyneműket, játékokat, babaszoba dekorációkat, kiegészítőket vásárolni, látogasd meg a boltunkat ide kattintva.

 

 

A csendes vagy foglalkoztató könyvek

24 cm x 24 cm 12 oldalas csendes könyv 1

A többféle elnevezés azonos dolgot takar. Anyagból készült lapokból összeállított könyv, de ez nemcsak egy szimpla könyv, ez foglalkoztató könyv feladatokkal, játékokkal. A cél egyrészről a gyermek szórakoztatása, másrészt a tanulás, új dolgok, ismeretek játékos elsajátítása.
Csendes vagy foglalkoztató  könyveket csecsemőkortól iskolás gyerekekig készíthetünk bárkinek, vannak állatos, színes csendes könyvek csecsemőknek és vannak olyanok is, melyekben egy- egy lapon társasjáték található nagyobb gyerekeknek. Mégis azt mondhatjuk, hogy a típikus életkor, akik nagyon kedvelik e könyveket a 2-5 év közötti életkor, amikor a legfogékonyabbak az új dolgokra, minden érdekli őket, a miértre is miérttel válaszolnak/kérdeznek.
A lapok lehetnek fixek, teljes mértékben összevarrottak, és lehetnek cserélgethetők, fémgyűrűkkel összefűzve. Én az első típusú foglalkoztató könyveket készítem, mert a lapok nem veszhetnek el belőlük. Ezeket a könyveket készíthetjük gépi-, kézi- vagy vegyes varrással, és varrás nélkül, ragasztással is. A lényeg, hogy színesek, figyelemfelkeltők legyenek a ggyerekek számára, miközben észrevétlenül fejlesztik kézügyességüket, fantáziájukat, látás-, motorikus-, kézi mozgáskészségüket.
Ezek figyelembevételével tervezem a fogalkoztató könyveimet.

A rendelés menete:

Te magad állíthatod össze az oldalakat az alábbi lapok közül ( a lapok folyamatosan gyarapodni fognak). Jelenleg ay alábbi lapok közül választhatsz.
A könyv oldalszáma minimum 4 oldal, maximum 14 oldal lehet.  Egy oldal ára 3000 Ft és az oldalak könyvvé összevarrása 5000 -11000 Ft. Ebből a két árból adódik össze a csendes vagy foglalkoztató könyv ára. Tehát egy négy oldalas ( ebben benne van a két borító oldal is) borító oldalakkal és két belső oldallal 4x 3000 + 5000 Ft, azaz 17 000 Ft-ba kerül, egy 14 oldalas – két borító oldallal és 12 belső oldallal (hat lappal) – 14 x 3000 + 11000 Ft, azaz     53 000 Ft. Ez a két véglet, természetesen, te magad alakíthatod a könyv felépítését a pénztárcád szerint. Extra költség lehet a gyermek nevének a borítóra hímzése. A hátsó borítóra kérhető cipzározható zseb.

Nézzük akkor a választható oldalakat.

I. Ismerkedés a színekkel:

1. Virágok a kertben

Feladat: a virágok szirmai gombokkal rögzítettek, tehát le- és visszagombolhatók, a pillangó patentolható
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a színek tanulása, ismerkedés a gombok és patent használatával

virág- gomboló

2. Madáretetők ( dupla oldal a zsebbel)

Feladat: a madáretetőkbe belerakni a színben megegyező madarakat műanyag patentok segítségével
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a színek tanulása, ismerkedés a műanyag patent használatával

24 cm x 24 cm 12 oldalas csendes könyv 4-5 oldal 2 24 cm x 24 cm 12 oldalas csendes könyv 4-5 oldal

3. Közlekedési lámpa

Feladat: a közlekedési lámpa színei helyeinek megkeresése. A háromm különböző színű korong műanyag patenttal le- és visszahelyezhető a lámpára.
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a színek tanulása, ismerkedés a közlekedési lámpával és a műanyag patent használatával

Közlekedési lámpa 1 Közlekedési lámpa 1b

4. Csajos divat

Feladat: a lány felöltöztetése, haja kiválasztása, hozzá színben illő ruha keresése. Az egyes ruhadarabok tépőzárral rögzíthetők a lányon
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a színek tanulása, összehangolása, ismerkedés a ruhadarabokkal és a tépőzár használatával

Csajos divaT 2 Csajos divaT 2d

5. Csajos gardrób

Feladat: a kislány felöltöztetése, a ruhák elhelyezése a gardróbban. Az egyes ruhadarabok tépőzárral rögzíthetők a kislányon
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a színek tanulása, összehangolása, ismerkedés a ruhadarabokkal és a tépőzár használatával

Csajos gardrób 1 Csajos gardrób 1b 24 cm x 24 cm 12 oldalas csendes könyv 2-3 oldal 2

II. Ismerkedés a formákkal:

6. Bohóc trükk

Feladat: a különböző formák helyének a megkeresése, tépőzárral rögzítése.
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a formák, színek  tanulása, összepárosítása, ismerkedés a formákkal és a tépőzár használatával

Bohóc trükk 1

7.  Vitorlázás

Feladat: a vitorlás hajó felépítése az egyes elemekből tépőzár segítségével, a napocska patent segítségével levehető, a halacska kivehető a tengerből
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, képzelőerejének fejlesztése, ismerkedés a tengerrel, a nappal, madarakkal. A vitorlás részeinek a megismerése, a színek tanulása, valamint  ismerkedés a tépőzár használatával

Vitorlázás 1

8. Lánc- gyűrűk

Feladat: a különböző filc csíkokból lánc építése,azok megfelelő összekapcsolásával
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, képzelőerejének fejlesztése, a színek tanulása, ismerkedés a tépőzár használatával

Lánc- gyűrűk 1 Lánc- gyűrűk 1a

9. Filc ház

Feladat: a ház ajtaja kinyitható, a házban az ágyban a paplann felemelhető, az ágyba kisebb baba fektethető
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a házikó különböző részeinek a megismerése ( ajtó, ablak, függöny, stb), képzelőerejének fejlesztése

Filc ház 1 Filc ház 1d Filc ház 1g

III. Ismerkedés a számokkal

10. Katica

Feladat: a katica fekete pöttyei levehetők és a hátán lévő cipzározható zsebbe tehetők. l
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a számok tanulása, ismerkedés a cipzár használatával

katicás 1a katicás 1

11. Nyílik a virág

Feladat: a virág szirmai két szál mozgatásával összecsukhatók, a szirmok számolhatók
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a számok tanulása, ismerkedés a természet törvényeivel: virágnyílás

nyílik a virág 1 nyílik a virág 1a

12. Pizza evés ( előrendelés)

Feladat: a pizza egyes szeleteinnek összepárosítása a számok  és a pizzaszeleteken található pöttyök alapján
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a számok tanulása, kisebb matematikai műveletek elvégzése, ismerkedés a pizzával és a tépőzár használatával

IV. Egyéb oldalak

13. Kismadár

Feladat: a kismadár egyes részei eltérő tapintásúak, a lába gumis, enyhén mozgatható
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a különböző anyagok tapintása

kismadár

14. Kukac az almában

Feladat: az almában lévő kukac fel- le és oldalirányban ozgatható, kihúzható
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, iserkedés az almával

kukacos az almám 1

15. Napocska

Feladat: a napocska közepében lévő dolgok mozgatása, a szalagok tapintása, a napocska belsejébe a mozgatható dolgok helyett kis tükör is kérhető ( műanyag, nem veszélyes, nem törhet el)
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a színek tanulása

Napocska 1b Napocska 1a Napocska 1

16. Anya és lányai

Feladat: a matrjoska babák megfelelő helyének megkeresése, a legkisebb matrjoska baba a legnagyobb hasából egy cipzározható zsebből kivehető, a baák tépőzárral rögzíthetők
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a  számok tanulása, ismerkedés a családtagokkal és a tépőzár használatával

Anya és lányai 1

17. Cipőfűzés

Feladat: a cipő ki- és befűzése
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, ismerkedés a cipőfűző használatával

baby book 5

18. Halvadászat – krokodil Dundee

Feladat: a krokodillal elkapni halakat és betenni a cipzárral zárható szájába
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a számok tanulása, ismerkedés a cipzárral

baby book 8

19. Ruhamosás és szárítás ( előrendelhető- dupla oldal)

Feladat: a ruhák mosógépbe pakolása, majd kiteregetése
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a színek tanulása,  ismerkedés a ruhadarabokkal

20. A királykisasszony haja ( előrendelhető)

Feladat: a lány hajának a fésülése, befonása
Fejlesztés: a gyermek kézi, motorikus készségének a fejlesztése, a fonás ismerete

Rendeléskor, kérlek, add meg a választott oldalak számát. Ha a színekkel kapcsolatban van kérésed, és bármi egyéb kérésed lenne, azt is írd meg nekünk. Név elhelyezése a könyv borítóján + 2500 Ft. Az elkészítési idő kb. 30 nap, persze oldalszámtól függően lehet több és kevesebb.

Rendeléseteket az info.juditbalint.handicrafts (kukac) gmail.com email- címre küldjétek.

________________________________________________________

 

Babaszoba 2017

Meglepetés- doboz/ Explosion box

15 cm x 15 cm kisfiú meglepetés-doboz-pénzátadó belső oldalak 1

Mit rejthet magában ez a különleges, egyedi papírból készült ajándékdoboz? Már az elnevezése is mutatja, hogy ez a doboz olyan különlegességet rejt, mely megdöbbent, ámulatba ejt bennünket. “Vedd le a tetőt, és csodáld, mi történik!”.

A megeleptés- dobozok készülhetnek ajándék átadó dobozként, melyben – valamilyen ünnepi alkalomból- pénzajándékodat vagy egyéb kisebb méretű – ékszer, óra, kulcs – ajándékodat rejtheted el különleges környezetben. De készülhetnek fotóalbumként is, melyben számos fotót rejthetünk el.

Külsőleg bármilyen ajándékdobozhoz hasonló, négy külső oldallal és egy tetővel. A doboz mérete a projektünktől függ és a céltól, amire használni szeretnénk.

15 cm x 15 cm kisfiú meglepetés-doboz-pénzátadó borító 1e

15 cm x 15 cm kisfiú meglepetés-doboz-pénzátadó borító 1

A tető levétele után az oldalak “robbanásszerűen” lenyílnak, hogy felfedjék előttünk, amit rejtenek. Az oldalakon- melyek lehetnek scrap papírokkal fedettek – papírdíszeket, zsebeket, jegyzetkártyákat, mini fotóalbumokat helyezhetünk el. Feliratokkal – nevekkel, dátumokkal, idézetekkel- személyesebbé tehetjük a meglepetés-dobozunkat.

15 cm x 15 cm kisfiú meglepetés-doboz-pénzátadó belső oldalak 1i

15 cm x 15 cm kislány meglepetés-doboz- pénzátadó belső 1n

Ha fotóalbumként akarjuk használni a dobozt, akkor akkor 2-3 rétegben is elhelyezhetünk benne oldalakat, az egyes oldalak a középpont belseje felé haladva egyre kisebbek. Ez a megoldás sok fotó elhelyezését teszi lehetővé az albumban.

15 cm x 15 cm man explosion box 2g

 

15 cm x 15 cm man explosion box 2d

Ha ajándékdobozként használjuk, akkor a doboz közepén elrejthetünk egy kisebb dobozt vagy bármilyen különleges 3D-s díszt, melybe betehetjük a pénz- vagy egyéb ajándékunkat.

15 cm x 15 cm kisfiú meglepetés-doboz-pénzátadó belső oldal 5

 

15 cm x 15 cm kisfiú meglepetés-doboz-pénzátadó belső oldal 5e

A meglepetés- dobozok igen kedvelt, egyedi ajándékok lehetnek keresztelőre, babaköszöntésre, esküvőre, születésnapra vagy eljegyzésre is.

Ha szeretnél megismerkedni az általunk készített meglepetés- dobozokkal vagy szeretnél rendelni tőlünk egyet, kérlek, látogasd meg a webáruházunkat, ide  kattintva.

Jó nézegetést!

__________________________________________________________

Megérkeztem az első babaszoba projektemmel, mely egy gyönyörű, egyedi, kézműves interaktív scrapbook babanapló- és fotóalbum.

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 1c

Minden anyukának és leendő anyukának szívből ajánlom ezt a nagyon szép babakönyvet, melyben kislánya első évének legemlékezetesebb és legszebb pillanatait örökítheti meg.

Az album méretei:

22 cm x 22 cm x 14 cm

A paraméterek mutatják, hogy igazán vastag albumról van szó, mely annak köszönhető, hogy mind a 14 belső oldala interaktív, azaz kinyitható extra oldalakkal készített. Az oldalakon zsebeket, lapozható mini albumokat rejtettem el, a zsebekbe jegyzetkártyákat tettem. Minimum 150 darab képet helyezhetsz el az albumban, többségében 10 x 15 cm vagy 9 x 13 cm-es képeket, de természetesen egyes helyeken ennél kisebbek férnek el. A képek elhelyezése teljesen tőled függ, nincsenek kötelező helyek, úgy ragasztod be azokat, ahogyan te szeretnéd.

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal borító 2d

A képek mellé feljegyzéseket írhatsz a jegyzetkártyákra vagy az erre kialakított helyekre, lejegyzetelheted a baba fejlődésével kapcsolatos észrevételeidet, az adott időszak “elsőjei”-t, azaz mit csinált először abban a hónapban a kislányod.

Az album borítója:

Keménytáblás borítóját 3 mm vastag finn falemezből készítettem, melyet világos rózsaszín pöttyös vászon anyaggal fedtem. A kettő közé pedig puha bélésanyagot ragasztottam, melynek köszönhetően az album tapintása puha, kényelmes a kéznek. A vászon anyagot saját készítésű filc babafigurával tettem még egyedibbé, melyet kézzel applikáltam fel az anyagra (kézi hímzéssel).

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal borító 2b 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal borító 2c

Az album felépítése:

Az első két oldal a várandóség idejét mutatja be. Az első két oldalon legalább 21 darab fotót helyezhetsz el, leírhatod érzéseidet, azt, hogyan érezted magad napról napra egyre közelebb az anyasághoz, milyen érzésekkel vártad kislányod megérkezését. Írhatsz a családról, elrejtheted az albumban az első UH képet.

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal első oldalpár 1

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal első oldalpár 2e

Képkeret az első fotónak, zsebek az ereklyéknek, születési adatok (név, súly, hossz), a szülés története szavakkal és képekkel, az első fotók otthon.

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal első oldalpár 2h 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal első oldalpár 2i

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal első oldalpár 2n

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal első oldalpár 3a

A harmadik oldaltól a 14-k oldalig kislányod első évének emlékeit őrizheted meg az albumban hónapos beosztásban kronológikus sorrendben. Egy oldal egy hónap.

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 1a

A 3-4. oldalakon minimum 19 fotót helyezhetsz el különböző méretekben. Készítettem kivehető mini könyvecskét, melybe fotókat is ragaszthatsz vagy élményeket írhatsz,

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 2e 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 2f 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 2g 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 2h 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 2j

 

elrejtettem benne lapozható, nem kivehető mini albumot is a képekenek, jegyzeteknek:

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 3e 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 3f 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 3g

… és nagyon aranyos layout-os oldalakat készítettem:

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 2r

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal második oldalpár 3i

Az 5-6. oldal minimum 22 képen őrzi meg kislányod legemlékezetesebb pillanatait:

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 1a

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 2

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 2d 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 2e 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 2g 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 2h

Lapozható mini album (waterfall), melynek egyik oldalára képet tehetsz, a másikra a képhez kapcsolódó emlékeket jegyezheted le.

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 3

Átlátszó műanyaggal borított képkeret…

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 3d 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal harmadik oldalpár 3k

katicabogarak, papírsárkányok és virágok társaságában….

A 7-8. oldalon minimum 21 fotó találja meg a helyét.

 

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 1

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 2a

 

Kétoldalra nyíló mini könyvecske, mely rózsaszín pöttyös selyemszalaggal köthető össze….

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 2b 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 2d

… nyitható könyvcecskék képeknek, jegyzeteknek.

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 3 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 3a

Sajátos felépítésű fotóalbum, és

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 3d 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 3i 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal negyedik oldalpár 3j

extra oldalak aranyos fotókerettel és boríték- zsebekkel.

 

A 9-10. oldalon minimum 20 fotó helyezhető el.

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 1a

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 2b 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 2c

Felhajló jegyzetek, lapozható mini album és gombokkal, papír szívekkel, virágokkal díszített fotókeretek.

A lapozható mini album ( waterfall) egyik oldalára képet ragaszthatsz a másikra jegyzetelhetsz a képpel kapcsolatban:

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 2g 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 2h 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 2i 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 2j

Különleges képkeret nagyon aranyos környezetben….

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 3 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 3a 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal ötödik oldalpár 3b

A 11-12. oldalon minimum 14 kép fér el:

 

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 1

Dupla játékoldal, fotókeretekkel, jegyzetekkel aranyos babaszoba játék- díszekkel:

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 1a 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 1b

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 1d 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 1e 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 1f 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 1g

… és jegyzetelhető felületekkel:

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 2a 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 2b 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 2c 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 2e

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hatodik oldalpár 3a

Az utolsó két oldalon minimum 25 fotó helyezhető el. Az utolsó előtti oldalt az első lépéseknek szenteltem, az utolsót pedig az első nagy bulinak, az első születésnapnak. Ezt az oldalt úgy építettem fel, hogy nagyon sok buli-fotót helyezhess el rajta:

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hetedik oldalpár 1

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hetedik oldalpár 2a 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hetedik oldalpár 2b 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hetedik oldalpár 2c

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hetedik oldalpár 3b 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hetedik oldalpár 3c

… és természetesen a TORTA sem hiányozhat:

8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hetedik oldalpár 3a 8,5 x 8,5 14 oldalas modern kislány babanapló és fotóalbum hónapokkal hetedik oldalpár 3h

Ha még több képet szeretnél látni az albumról, nézd meg videónkat:

 

Az album megvásárlásához látogass el webáruházunkba ide kattintva.

Készségfejlesztő játékok a baba- és gyerekszobában

Ma már tudjuk, hogy a babák tanítása már születésük után elkezdődik. Mi, szülők tudatosan vásárolunk játékokat gyermekünknek. Célunk, hogy a szórakoztatás, a figyelemlekötés mellett tanítsa is a babát, a gyermeket, fejlessze a különböző alapkészségeit. Gondolhatunk itt a szín- és képfelismerésre, a térlátásra, a finommotorikus képességek fejlesztésére. Minden kor számára találunk játékokat, melyek elősegítik ezeket.

patchwork taggie 1

Már születés után megjelennek a forgók különböző formákkal, színekkel, melyek felkeltik a baba figyelmét, és segítik őt az összpontosításban. Aztán jönnek a megfogható műanyag-, anyag játékok, melyek már fejlesztik a babák kézi motorikus készségét. Nagyon kedveltek közöttük a rongyikendők, melyek amellett, hogy a baba kedvenc kabalájává válhatnak, például csak ezzel alszik el, színes szalagainak köszönhetően segítik a baba színfelismerését. Ráadásul a szalagokban először csak véletlenszerűen, majd tudatosan megakad az ujja, forgatni tudja, morzsolgatni, stb.

A rongyikendők hosszú hónapokon keresztül elkísérik a babákat, ma már a babaszoba nélkülözhetelen kellékévé váltak. Nagyon sok formájuk van, a kendők mellett megjelentek a rongyipárnák, a játékkockák szalagokkal, a rongyilabdák és a foglalkoztató könyvek.

taggie labda 1

Nagyon egyedi foglalkoztató könyvekre tehetünk szert, melyekben a baba játékos feladatokon keresztül, észrevétlenül sajátíthatja el a formák különbözőségét, színét, méretét, azt, hogyan használható a cipzár, hogyan köthetjük meg a cipőnket, mire szolgál a gomb, stb. A foglalkoztató könyveket korhoz alakíthatjuk, kezdetben csak egyszerűbb feladatokkal készülteket választunk, később már nehezebb, több türelmet és ügyességet igénylő könyvecskék is helyet kaphatnak a babaszobában.

baby book 4

Amikor már beszél a baba előkerülhetnek a szekrényből a bábok, melyek segítségével, meséket, mondókákat taníthatunk neki fejlesztve ezzel a memóriáját, beszédkészségét és nem utolsósorban a szókincsét. Itt már a saját képzelővilágára lesz szüksége. Ahogy nő a gyermek, megjelennek a szerepjátékok, előkerülnek a fiús és lányos játékok. A kislányok elkezdenek rajongani a babákért, mert hasonlítani szeretnének az édesanyjukra, öltöztetik, fésülik a babát, mesélnek neki, sőt időnként meg is szídják azt. Ezek során megtanulják, hogy ha helytelenül viselkedik valaki, akkor valószínűleg annak következménye lesz, elkezd kialakulni az értékrendjük. A kisfiúk az autók, építőkockák felé fordulnak.

A készségfejlesztő játékok a baba- és gyerekszobák nélkülözhetelen kellékei. Persze az, hogy milyen és mennyi van belőlük egy gyerekszobában, sok külső körülménytől függ, de bizton állíthatjuk, hogy ma már gazdaságosabb és drágább változatokat is találunk a boltokban, sőt, ha kreatív anyukák vagyunk, akár saját magunk is elkészíthetjük azokat.

Csak régebbről megmaradt ruhákra, anyagokra, szalagokra, tűre, cérnára, esetleg varrógépre és tengernyi akaratra van szükségünk. Ha például játékkockát akarunk készíteni a gyermekünknek, akkor hat különböző mintájú és színű anyagra lesz szükségünk, melyekből azonos méretű négyzeteket vágunk ki, a négyzetekre számokat, figurákat applikálhatunk akár kézzel, akár géppel ( ha nem vagy otthon az applikálásban, nézd meg az erről készült videómat IDE kattintva). Szükségünk lesz még néhány színes szalagra és töltelékanyagra a kocka belsejébe.

Az anyagok kiválasztása után, melyek lehetnek azonosak, de még jobb, ha eltérnek, vágjuk ki a hat négyzetet, és fektessük le azokat úgy, hogy négy négyzetet függőlegesen egymás alá teszünk, egyet- egyet pedig felülről a második kockánk két oldalára. Az anyagok így egy kereszt formát alkotnak. Felülről a második kockára applikáljuk fel a számot, figurát vagy betűt, majd kezdjük el összevarrni az anyagokat. Vigyázzunk, hogy ne keveredjen össze a sorrend, ezért először varrjuk össze a négy függőleges négyzetet, mindig egyet hozzávarrva az előzőhöz, majd ezután a megmaradt két négyzetet a második négyzet két oldalához.

Miután ezzel készen vagyunk, következhet a kocka oldalainak az összevarrása. Itt arra kell figyelnünk, hogy az egyes oldalakat a színűkkel összefordítva, a fonákjukon varrjuk, így a varrás a kocka kifordítása után nem fog látszani. Folyamatosan haladjunk az oldalakkal, sorban, egymás után, hogy ne keveredjünk meg, majd amikor elérkezünk az utolsó oldalhoz, hagyjunk nyitva egy kis részt, amelyen keresztül megtölthetjük és kifordíthatjuk majd a kockánkat.

Miután elkészültünk a varrással, fordítsuk ki a “összevarratlan” lyukon keresztül a kockát, ceruza segítségével, nyomkodjuk ki a sarkait, hogy szépek legyenek, majd töltsük meg a kockát töltelékanyaggal. Tehetünk bele kisebb csörgőket is, melyek még érdekesebbé teszik a baba számára a kockát.

Már csak egy lépésre vagyunk a győzelemtől. Miután megtöltöttük a kockánkat, rejtett öltéssel varrjuk össze a nyitva maradt részt, és elégedetten dőljünk hátra és legyünk büszkék magunkra. Megcsináltuk.

Ha szeretnél megismerkedni a Judit Balint’s Handicrafts által készített babaszoba kellékekkel, akkor látogass el a webáruházunkba IDE kattintva.

 

Babaszoba trendek 2016-ban

A családok többségében a babavállalás tervezett folyamat, a szülők tudatos döntésének az eredménye. Egy baba születése jelentős változásokat hoz két ember korábbi életébe, amely számos örömmel és – valljuk be őszintén – lemondással is jár.
A tudatosság azonban már jóval a baba születése előtt jelen van a szülők életében, gondoljunk csak a lakásválasztásra, ami azt mutatja, hogy a szülők jelentős része úgy választ lakást, hogy már beletervezi születendő gyermekét/gyermekeit.
A babaszoba minden családi fészek központi eleme, mely minden zugában a családi fészekre jellemző melegséget, meghittséget mutatja. Legalábbis ezt kellene mutatnia. Ezért a babaszoba tökéletes vagy majdnem tökéletes kialakítása nagyon fontos helyet foglal el a szülők tudatos jövő tervezésében.

Mint számos területén az életnek itt is lehetőségek ezrei közül kell megtalálniuk a számukra legmegfelelőbbet, gondolunk itt a szoba elhelyezkedésére, színére, berendezéseire. Kérdések sokasága vetődik fel a szülőkben, melyekre maguknak kell megtalálniuk a választ. Szerencsére azonban jelentős segítségre is számíthatnak az erre specializálódott gyáraktól, tervezőktől, készítőktől.

Az édesanyák már a baba születése előtt megtervezik a baba leendő birodalmát saját elképzeléseik, vágyaik és lehetőségeik alapján. Egy olyan helyet, ahol a nap bármelyik pillanatában boldognak látják gyermeküket. A babaszoba- legyen az bármilyen kicsinyke lakás is – szeretettel tölt el bennünket, melegséggel árasztja el a szívünket.
Jól tudják ezt a népszerű gyártók, híres tervezők is, akik minden évben az adott trendeknek megfelelően alakítják legújabb termékeiket. Ráadásul teszik ezt úgy, hogy a kisebb jövedelmű családoktól az átlagoson át a magas jövedelmüekig mindenki megtalálja a maga számára szinte tökéletesnek mondható babaszobát. Ma már nem kell mindenről lemondania annak, akinek kevesebbet enged meg a pénztárcája, hiszen ő is számos lehetőség közül választhat.

A 2016. évi babatrendek szorosan követik az egyéb divattrendeket. Egyszerre hordozzák magukban a modernséget és a hagyományost – gondoljunk csak az egyre inkább napjainkba visszatérő formákra a bölcsők vagy babakocsik kialakításában. Minden egyetlen célt szolgál tökéletes helyet biztosítani a baba egészséges lelki és testi fejlődéséhez. Ehhez pedig a legfontosabb, hogy a babaszoba minden szegletéből a szeretet áradjon.

2.-Gradient-Crib_MP_front_resize_2-e1450483242458

Gradient Crib

Nézzünk meg azonban néhány kiemelt elemet a 2016. évi babatrendek tekintetében!

Kezdjük az első legfontosabb és szembeötlő kérdéssel: a babaszoba színével vagy színeivel. Mivel a babaszobát már a baba megszületése előtt berendezik a szülők, a színválasztás attól függ, hogy tisztában vannak-e a baba nemével vagy sem már a terhesség alatt. Egyre több szülő dönt úgy, hogy már a lehető legelső pillanatban szeretné tudni születendő gyermeke nemét, hogy a kicsi birodalmát, ruhatárát és játékait ennek megfelelően alakítsa ki. Ezekben az esetekben előtérbe kerülnek a fiús és a lányos színek, mely nem feltétlen a babarózsaszínt és a babakéket jelenti. 2016-ban a pasztell színek hódítanak a babaszobákban is. A Pantone által év elején kihirdetett színek : a Rose Quartz és a Serenity a babaszobákban is egyre nagyobb mértékben visszaköszönnek. Természetesen a rózsaszín és a kék továbbra is alapul szolgálnak a legtöbb babaszobában árnyalva azonban az év trendi színeivel. Gondoljunk itt egy halványabb rózsaszínre, mely barack színnel keveredik vagy egy derüs kékre, mely levendula árnyalattal egészül ki.

Természetesen a kedvelt babaszínek mellett jelentős szerep jut az ún. semleges színeknek is – barna, sárga, szürke, melyek közül ezutóbbi kiemelkedik a 2016-os évben -, főleg azokban a családokban, ahol a baba nemét meglepetésnek szánják. Egy semleges, minden korban divatos szürke szín tökéletes harmóniát adhat egy babaszobának a közkedvelt rózsaszín- és kék árnyalatokkal kiegészülve. Gondoljunk csak a szülők által preferált szürke elefántokra, melyek ebben az évben is telitalálatok lehetnek akár egy kisfiú- akár egy kislány számára berendezett babaszobában is. A semleges színek között emelhetjük ki a fehéret is, melyet Benjamin Moore a 2016-os év színének nevezett meg, és egyszerűen csak “néma hősként” titulált, mely egy élénkebb sárgával, rózsaszínnel (Royal Flush) vagy kobalttal keverve szintén tökéletes választás lehet.

A szoba berendezései tekintetében 2016-ban nagyon fontos szerepet játszik a modernség, természetesen a hagyományos vonalakkal, formákkal ötvözve. Gondoljunk csak a különleges kivitelezésű kiságyakra, bölcsőkre, melyek átlátszó elemei és különleges vonalvezetése igazán modernnek mondhatók.

Acrylic-bassinet

Minimalist Modern Nursery

Acrylic-crib-vetro-nursery-works

Vetro Crib in Little Crown Interior’s Nursery Design

Témában a természetet idéző állatos, vízi- és légi világot megjelenítő díszek kapnak elsődleges szerepet ezévi babatrendünkben, felidézve bennünk az utazást és a kalandok világát. Virágok, levelek, fák és állatok, közülük is az örök kedvenc baglyok, valamint a vasmacskák, hajók, bálnák is meghatározó díszítő elemei gyermekünk birodalmának.

babaszoba

Oliver’s Whimsical Woodland Nursery

Melletük azonban egyre inkább előtérbe törnek a geometrikus formák is, melyek a maguk mivoltjában szintén a szoba modern jellegét hangsúlyozzák. A határozott, letisztult vonalak igazán frissé, trendivé teszik a babaszobánkat.

CaraLoren

Cara Loren’s Nursery

Babaszobánk megtervezése és kialakítása nagyon sok fáradozást, stresszt, megoldásra váró problémát hoz számunkra. Ha fáradtnak, kimerültnek érzed magad a tervezés, megvalósítás során, állj meg egy pillanatra, vegyél egy nagy lélegzetet, és gondold végig, mi az, amit TE szeretnél látni a babaszobában és felejtkezz el a normákról. Ez lehet a legbiztosabb módja annak, hogy gyermeked számára a tökéletes babavilágot építed fel.

Nézd meg galériánkat a Judit Balint’s Handicrafts által készített 100%-ban kézműves, egyedi babaszoba kellékeiről. Ha bármelyik termék elnyeri a tetszésedet, és szeretnél róla többet tudni, esetleg megvásárolni, kérlek, írj a juditzsuzsanna66 (kukac) hotmail (pont) com email címre.

__________________________________________________________

 

 

Meghívó keresztelőre Judit Balint’s Handicrafts

 

Kincsek szem előtt

 

shadow box fiú 17

 

Babánk érkezése igazán megható pillanat számunkra. Minden percét, másodpercét szeretnénk örökre az emlékezetünkbe zárni, de az idő haladtával, számos pillanat a homályba vész. Természetesen a fotók segítenek felidézni a bioldog pillanatokat, babánk első cselekedeteit. A fotók mellett más lehetőségünk is van a gyermekünkhöz fűződő kincseink megőrzésére. Ezek közé tartoznak a ” shadow box“- ok is, melyek fényképek, ruhadarabok, játékok és egyéb kincsek megőrzését és szem előtt tartását teszik lehetővé.

64176363411276158_3LrDUKUh_c

 

A shadow box kétségkívül a babaszoba egyik legféltettebb része. Azt is mondhatjuk, hogy ma már minden babaszobában fellelhető valamilyen formában. Felakaszthatjuk a falra, őrizhetjük az asztalon vagy az ablakban, mindenképpen babaszobánk kiemelkedő, nagy becsben tartott dísze.

Alapja általában fából készül, de ma már egyre elterjedtebbek a karton alapú shadow boxok is. Általában a fotók mellett megtalálhatjuk bennük a baba első zoknicskáját vagy cipőcskéját, az első játékokat, kisebb ruhadarabokat. Ennek megfelelően mérete tartalmától függően változik.

shadow box fiú 22 shadow box fiú 21

A shadow boxok akár bemutathatják a baba fejlődését, növekedését is. Megjelenésük is sokféle lehet. Vannak egyrekeszűek, melyekben az alkotók nem használnak térelválasztókat, így nincsenek külön- külön rekeszei. Ezek a típusok lehetővé teszik a különböző anyagok, elemek keverését, csakúgy mint az együttes művészeti ágak megjelenését.

baby shoe growth chart

A másik típusba azok tartoznak, melyek belső terében az alkotók térelválasztókat helyeznek el rekeszeket alakítva ki ezáltal. A különböző rekeszekben folyamatokat, eltérő elemeket jeleníthetnek meg. Nagyon jó megoldás lehet  például a baba első éve fejlődésének a megjelenítésére.

horizontal- DD Shadow box 2

Ma már számos egyéb megejelenésű shadow box- szal is találkozhatunk, vannak ajtóval nyithatók, képkerettel körülhatároltak, stb. Megjelenésüktől függetlenül az elsődleges céljuk az emlékek megőrzése és a szoba díszítése.

100_6642_zpsec310142 il_fullxfull.7739619

Ha szeretnél te is a babaszobába shadow boxot,  keress meg bennünket emailben a juditzsuzsanna66@hotmail.com  címen.

 

_______________________________________________________________________________

A foltvarrók, profi varrók, de mondhatjuk, hogy minden kreatív művész kedvenc területe a babaszoba. Szabadon engedhetik a fantáziájukat, mesevilágba menekülhetnek, játszhatnak a színekkel, formákkal, anyagokkal.

Ma már jóval a baba érkezése előtt – köszönhetően az ultrahangos vizsgálatoknak, ahol képesek a baba nemének a méhen belüli meghatározására – megtervezik a szülők a babaszobát, sőt a tervezésüket tett követi,  és megvásárolják álmaik babaszobájának kellékeit.

Jómagam is imádok babaszoba szetteket készíteni, melyek 4-5 különböző darabból állnak, azonos témakört jelenítenek meg, színben harmonizálnak. Készítettem szettet  az állatok, a babák, a mesevilág vagy a vadnyugat kedvelőinek. Szettjeim általában babatakaróból, babapérnából, rongyikendőből, előkéből és 3D-s játékból állnak. Minden darab kézzel készül, számos applikáció felhasználásával, melyeket egytől- egyig kézzel varrok fel az anyagra.

Több élő videót is készítettem már e termékek elkészítéséről, melyeket ide kattintva megtekinthetsz,

Ezen az oldalon legújabb újdonságaimat mutatom be, tippeket, trükköket adok egy- egy termék elkészítéséhez, valamint ingyen letölthető sablonokra is szert tehetsz.

Vágj bele az első munkádba!

Varrógép a helyén, anyag kiválasztva, kedv feltöltve, akkor START: 3,2,1 …………. RAJT!

Az első munka meghatározó a művész életében. Bár közel sem tökéletes, ezt el kell ismernünk, nekünk, alkotóinak a legszebb, a legkedvesebb az adott pillanatban. Bizonyítványa annak, hogy képesek voltunk rá, volt célunk és  kitartásunk a megvalósításához.

A nagy kérdés azonban az, mi legyen az első munkánk? Kerestem neked három különböző, de ingyenes oktató leírást.  Készítsd el vele/velük az első munkádat/ munkáidat!

Jó munkát!

Newborn Twin Babies in Sailor Costumes

1. Babanadrág 12-18 hónapos babáknak szabásmintával

Az oldal megnyitásához kattints IDE!

2. Abbey ruhája kislányoknak

Az oldal megnyitásához kattints IDE!

3. Színes, anyagból készült játékkocka

Az oldal megnyitásához kattints IDE!

_______________________________________________________

Játékok a babaszobában

1. készségfejlesztő játékok

Ha gyerekszoba, akkor első asszociációink között a gyerekjátékok jelennek meg. Egy baba- vagy gyerekszoba elképzelhetetlen játékok nélkül. A játék szeretete végigkíséri egész életünket, ezért figyelhetjük meg, hogy szívesen ülünk le egy-két órára a gyerekszobába, hogy gyermekünkkel együtt “rali- versenyezzünk” vagy “katonásdit” játszunk vagy éppen babázzunk és főzzünk. A játékok iránti szeretetünk felnőtt korunkban is megmarad, nagyon sok családban kedvelt szabadidős tevékenység a társas játékozás,

A játékok típusa, minősége, szerepe rendkívül eltérő. Sok szülő az ő gyerekkorában, saját maga által is kedvelt játékokra esküszik, és ezeket, vagy ezeknek modern változatát keresi a boltokban, mások – hagyva magukat irányítva a temérdek propaganda által- szívesen vásárolnak menő, népszerű játékokat.

A játékok egyik csoportját a készségfejlesztő játékok alkotják, melyek mottója: “Tanulás és játék egyszerre”. A mottó e játékok kettős célját is megadja, úgy szórakoztatni, hogy közben fejlődjön a baba, a gyermek, újabb és újabb dolgokat sajátíthasson el játék közben. A készségfejlesztő játékoknak ennek kell megfelelniük. Legyenek bármilyen anyagból: anyag, műanyag, gumi vagy éppen fa, nemcsak szórakoztatniuk kell, hanem tanítaniuk is.

A készségfejlesztő játékok, ahogyan elnevezésük is mutatja, a baba vagy gyermek valamelyik vagy egyszerre több készségét is fejlesztik. Már egészen kicsi csecsemőkorban is alkalmazhatunk készségfejlesztő játékokat, gondolunk itt az anyukák által nagyon kedvelt rongyikendőkre, melyek színes szalagjai felkeltik a baba figyelmét, kialakításuk pedig lehetővé teszi, hogy a baba ujja beleakadjon, ezáltal feljődhessen keze mozgása.

állatok 11 bari 4

A még intenzívebb  fejlődésért egyéb játékokat ( kitömött anyagból készült figurák vagy műanyag rágcsik) is elhelyezhetünk a rongyikendőn, mely még élvezetesebbé teszi a baba számára azt.

monogram rongyi zöld 4 bari 3

A baba növekedésével több készséget is szeretnénk fejleszteni egyszerre, mozgását, kezének ügyességét, tapintását, melyre igazán alkalmasak a labdák. Kicsiknél, akik még nem tudnak biztosan járni, igazán kedveltek a rongylabdák vagy anyagból készült kockák, melyek mintás, színes anyagokból készülnek és a későbbi fa- és műanyag formakockák, alakzatok elődjei. A színek, a formák felkeltik a baba figyelmét, arra késztetik, hogy eldobva újból és újból megtalálja, megszerezze azt. A rongylabdáknak több változata is létezik: vannak olyanok, melyeknek belsejében a gyártók kicsi csörgő anyagokat helyeznek el, fokozva a baba érdeklődését, vannak, amelyekre színes szalagokat varrnak és vannak egészen sok funkcióval ellátottak, főleg a nagyobb babák számára. Bármilyenek is, a legfontosabb, hogy megfeleljenek a biztonsági előírásoknak, ne legyenek rajta könnyen lerágható, lenyelhető elemek, és megfeleljenek legfőbb céljuknak, fejlesszék, tanítsák a babát.

A boltomban is találhatsz készségfejlesztő játékokat egészen az újszülöttektől a nagyobb csecsemőkig. A legkisebbeknek a rongyilabdát ajánlom és készítem, általában színes, nem túl nagy méretben, vászon- és filc anyagokból. Előszeretettel varrok rájuk szalagokat. A kicsit nagyobbak számára, már a nagyobb kihívást jelentő labdákat készítem, melyek segítségével megtanulhat a baba cérnát- szalagot befűzni, megkötni, gombolni, stb. Törekszem a mindennapi életben szükséges készségek játékos fejlesztésére, miközben egy igazán egyedi, vidám játékot készítek a babának, gyermeknek.

labda 1 bomba labda 2 bomba labda 6 bomba labda 7 bomba labda 9 bomba labda 12 bomba labda 14 bomba labda

 

A nagyobb gyerekeknek egy kedvelt játéktípust – puzzlet- készítettem filc anyagból, mely segíti a kéz motorikus mozgásának a fejlődését, és az elemek összekapcsolhatóságának a fejlesztését.

boci puzzle 2 boci puzzle 7

Természetesen gondoltam a családra is, és a legtöbb ember által igen kedvelt ” Ki nevet a végén?” társasjáték  anyagból készült változatát is megvarrtam a híres, népszerű Minion- figurák segítségével.

minion társas 1 minion társas 2 minion társas 4 minion társas 7

A gyermekek növekedésével, fejlődésével a fa- és műanyag játékok veszik át az anyagjátékok helyét. De a színes, ötletes állatos plüssfigurák, egészen felnőtt korig elkísérik a gyereket, díszítik szobáját, birodalmát.

bagoly plüss 5

________________________________________________

 

Modern babaszoba – bélyegek a babaszobában

Az interneten szörfölgetve találtam rá legújabb inspirációmra, a bélyegekre. Korábban képeslapjaim készítésekor már felhasználtam a bélyeg- motívumot díszítésre, mely igazán egyedivé teszi a munkát. Elhatároztam, hogy e motívumot átültettem a babatermékeimbe is, beviszem a babaszobába. Több oka is van ennek: imádom a különleges bélyegeket nézegetni, melyek színessé, egyedivé teszik a leveleket, képeslapokat, másrészt szerettem volna valami újat elindítani a babaszobában, valamit, ami egyszerre új és tradicionális.

A bélyegek becsempésznek egy kis múltat a modern életünkbe. Ma már a legtöbb postahivatalban nem használnak hagyományos bélyegeket, így bélyegeimmel felidézhetem gyermekkoromat, amikor a különleges bélyegeket leáztattam a borítékról, másrészt azonban új elemet csempésztem be a modern babaszobába.

Legújabb babaszettem központi elemei a bélyegek és a zsiráfok. A bélyegek mintáit, figuráit kézi applikálással készítem, és kézzel hímzett hagyományos postai nyomdaelemekekkel díszítem azokat. A koncepció kétféle lehet: egyetlen bélyeg alkotja a babapárnát, a babatakarót vagy több kis bélyeg együttesen díszíti a babakelléket.

zsiráf bélyeg-párna 1 bélyeg- párna 1

Valójában bármelyik koncepciót is választjuk az eredmény mindenképpen ugyanaz lesz: egyedi, aranyos, modern és hagyományos dekoráció egyszerre.

Ha szeretnéd megtekinteni legújabb babaszettjeimet, kattints a képekre!

bagoly plüss 5 baglyos rongyi 2 baglyos párna lány 1 baglyos előkék 7 baglyos takaró 1

 

 

 

Babatáska a mindennapokra

Minden kismama tudja, hogy egy csecsemővel való útnak indulás, legyen az csak a másik utcába a nagyszülőkhöz vagy a közeli orvosi rendelőbe, egy igazi kihívás. Komplett ruhatárat kell összeállítanunk a body-tól kezdve a pelenkabugyin át egészen a külső ruházatig. Ma már a márkás cégek többfunkciós babakocsijaikat a kocsival stílusban, színben és mintában harmonizáló anyagból készült táskával árulják. Nagyon sok szülő, akik első gyermekük érkezését várják, jobbnak tartják gyűjtögetni egy szép, márkás babakocsira, mely akár több gyermeket is koszolgálhat. Vannak azonban, akik nem akarnak vagy nem tudnak annyi összeget szánni a babakocsira, amennyibe ezek a babakocsik kerülnek, és egyszerűbb babakocsi vásárlásakor nem kapnak kiegészítőként táskát. Nekik sem kell elkeseredniük, mert a boltok szebbnél szebb babatáskákat kínálnak, vagy saját maguk is készíthetnek egy kis akarattal és bátorsággal fűszerezve kreativításukat.

A babatáskák esetében az elsődleges szempont a praktikusság és a megfelelő anyaghasználat. Gondoljunk bele, hogy az állandó hordozás, szállítás miatt többször kell mosnunk, ezért mindenképpen olyan anyagból készült táskát érdemes választani, amely ellenáll a gyakori mosásnak. Egyik legkedveltebb anyag a babamintás vászon.  Színválasztáskor figyeljünk arra, hogy a nagyon világos színek könnyebben koszolódnak, a nagyon sötét, egyszínű anyagokon pedig könnyebben látszanak a szöszök, apró koszocskák. Érdemes mintás, közepes színárnyalatú táskát vásárolni vagy készíteni.

Másik nagyon fontos szempont a praktikusság. Ha a kismamákat megkérdezzük, szerintük, milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie egy jó babatáskának, a kérdezettek többsége azt a választ adja, hogy legyen néhány zsebe és hosszú, vállra akasztható pántja. A zsebek segítenek a táska tartalmának az elrendezésében, amely nagyon fontos a gyermek gyors átöltöztetése szempontjából, nem egyszerű művelet egy izgő- mozgó baba átöltöztetése, főleg ha még keresgélnünk is kell a dolgokat. A zsebek mérete lehet eltérő, külső és belső, a lényeg, hogy legyen belőlük elég. Fontos az is, hogy a táskánk bezárható legyen, mert a cipekedés során nem szerencsés, ha a babával a kezünkben a földre hullanak a dolgok és onna kell felszedegetnünk őket.

Mint említettem a jó babatáska igen fontos tulajdonsága az erős, megfelelő hosszúságú pánt, lehetőleg úgy, hogy a táska a mama vállára akasztható legyen, mert így a baba karban cipelése közben- amennyiben nem visz magával babakocsit –  is kényelmesen magával tudja vinni a babatáskát is.

Ha van némi varrásismereted, van otthon varrógéped, akkor te magad is készíthetsz babatáskát, melynek előnye, hogy minden igényeddel, kívánságoddal felruházva varrhatod meg azt. Ne félj belevágni, légy kreatív!

Ehhez ajánlok most néhány oldalt, ahol bemutatják neked, hogyan készíthetsz otthon te magad babatáskát. Jó munkát!

Készíts babatáskát különálló belső részekkel. Az elkészítési útmutatóért kattints ide!

Sokzsebes, patchwork babatáska gyönyörű anyagokból. Elkészítéséért kattitns ide!

Egyszerű, de különleges babatáska készítése itt.

Természetesen én is készítettem babatáskát maci mintás vászonanyagból, melyet ha szeretnél megvásárolni, küldj üzenetet a juditzsuzsanna66 (kukac) hotmail (pont) com email címre.

juditzsuzsanna_product_93449_130407172216_1

 

Praktikus dolgok varrása a babaszobába 2.

A rongyikendő

teherauto rongyi

Amikor a nagyobbik fiam megszületett, a keresztmamájától katunk egy hófehér kötött plédet ajándékba. Nem volt túl nagy, de annál nagyobb volt a becsülete. Szinte összenőtt a fiammal, mindig a kezében volt, kimosni is csak akkor tudtam, amikor aludt, és ha véletlenül hamarabb felébredt, mint ahogy a gép kimosta, ott állt a gép ajtaja előtt mozdulatlanul, várva, hogy kivegyem a plédet.

Gondolom sok édesanya számára ismerős ez a jelenet. A modern babaszobában a hófehér kötött plédemet már egy rongyikendő helyettesíti. De vajon mindenki tudja-e, mi is az a rongyikendő. A baba egyik legkedvesebb tárgya, melyet magával vihet bárhova, ölelgetheti, dédelgetheti, magához ölelheti alvás közben. A rongyikendő elsődleges funkciója a baba megnyugtatása. De elsődleges funkciója mellett, egy másik nagyon fontos szerepe is van, a baba fejlődésének, tanulásának a segítése.

Milyen a rongyikendő?

sunbonnet set 1 taggie párna 1 taggie szőnyeg 1

Számos formában, anyagból készíthetünk rongyikendőt. Lehet takaró vagy párna is egyben közbélésének köszönhetően. Leggyakrabban vászonanyagból készítjük, melynek mintája lehet állatos, pöttyös, csíkos, babás, egyszóval bármilyen, ami illik a babaszobához, és megnyugtatja a babát. A rongyikendő érdekessége, és az, amiben eltér a hagyományos takarótól, hogy oldalait szalagok díszítik. A szalagok lehetnek egyszínűek, pöttyösek, mintásak, vagy használhatunk két- három egymással és a rongyikendő anyagával harmonizáló színt, de akár mindegyik szalag lehet különböző színű. A szalagokat úgy varrjuk be a rongyikendőbe, hogy a baba bele tudja akasztani az ujját, játszani tudjon vele, morzsolgathassa, mellyel fejlődik a motorikus kézmozgása, a színek pedig felkeltik a figyelmét.

Vannak olyan rongyikendők, amelyekre egyéb műanyag, mosható játékokat is felvarrnak a készítők, melyek már nagyobb babák esetében még inkább lekötik a baba figyelmét. Nagyon népszerűek azok a rongyikendők, amelynek a közepére térben kiemelkedő állatfigurát varrnak, mellyel szintén szívesen játszanak a babák.

monogram rongyi zöld 3 nyuszi taggie 3

A rongyikendő általában háromrétegű, felső és alsó anyaga közé közbélést szoktunk tenni, hogy kényelmesebb, puhább legyen a babának. A felsőrétegre különböző motívumokat applikálhatunk, vagy készíthetünk mintát foltvarró technikákkal, gondolok itt a papírra varrásra, vagy a log- cabin technikára. Ezek nagyon egyedivé ás nagyon széppé tudják varázsolni a rongyinkat.

sea world 7 log-cabin taggie 4 patchwork taggie 3 paper piecing rózsaszín 4

Mi a rongyikendő szerepe?

Mint ahogy már korábban is említettem, elsődleges funkciója a baba megnyugtatása. Könnyebben alszik el a baba a rongyikendőjét ölelgetve, könnyebben megnyugszik az orvosi rendelőben, vagy számára ismeretlen környezetben, ha a rongyija is vele van. Másik szerepe azonban legalább ilyen fontos, a baba fejlődésének a segítése. Először csak felkelti a baba figyelmét színes szalagjainak köszönhetően. A baba növekedésével már fontos játékszerré is válik, vidámmá teszi a babát felfedezve, hogy beleakaszthatja az ujját a szalagba, hogy tapinthatja, stb.

puzzle zsiráf 1 football 2

Kétségkívül a modern babaszoba egyik legfontosabb elemévé vált a rongyikendő. Bár nem szeretem azt mondani, hogy anyapótló, mert szerintem egy anyát semmivel sem lehet pótolni, de a baba kétségkívül társra talál benne, aki mellette van, aki megnyugtatja, dédelgeti. És nekünk anyukáknak ez nagyon fontos.

elefánt szett 4

Ha szeretnél saját magad ronygikendőt készíteni, akkor látogass vissza, mert legújabb oktató leírásomban, hamarosan egy rongyi varrását mutatom be.

Ha szeretnél vásárolni rongyikendőt, küldj üzenetet a juditzsuzsanna66 (kukac) hotmail (pont) com email címre.

___________________________________________-

Eldobható vagy mosható pelenka?

Ugye, hogy a történelem ismétli önmagát. A babaszobában is láthatjuk, hogy milyen nagy szerepe van a divatnak.

Amikor a nagyobbik fiam született, akkor jelentek meg Magyarországon az első eldobható pelenkák. Jómagam még textil pelenkákkal kezdtem, hat hétig ezt használtam minden előnyével (?) – ha volt ilyen – és hátrányával. Az eldobható pelenkák dömpingje azonban engem is magával ragadott és másik két gyermekem is eldobható pelenkán nőtt fel. Mindenki éltette az eldobható pelenkákat, mennyire jók, védik a baba bőrét, a nagy pelenkagyártó cégek folyamatosan tökéletesítették termékeiket, és törekedtek árban mindenki számára elérhetővé tenni.

mosható pelenka 3

Aztán jött egy páldordulat és berobbantak a divatba a mosható pelenkák. Egyre többen kezdtek saját maguk készíteni mosható pelenkákat gyermekeiknek, vagy vásároltak interneten egy- két darabot kipróbálásra. Ma már a kismamák esküsznek, hogy a mosható pelenkák sokkal jobbak, kényelmesebbek, praktikusabbak a baba számára, és természetesen pénztárcakímélők is.

Mi is a mosható pelenka?

mosható pelenka 1

A mosható pelenka külső megjelenésében nagyon hasonlít az eldobható pelenkához, de minden része anyagból készül. A mai mosható pelenkák pamut anyaga mellett, más korszerű, kiváló anyag is helyett kap az elkészítésükben. Gondolhatunk a bambuszra vagy a lélegző poliuretánra (POL). Nedvszívó képessége többszöröse az eldobható pelenkáénak, ami pedig fontos szerepet játszik a baba bőrének a védelmében. Márpedig minden anya számára gyermeke jóléte, egészsége az elsődleges.

Milyen egy mosható pelenka?

A mosható pelenkáknak általában két elkülöníthető részük van: egy belső réteg, melynek szerepe a nedvesség felszívása és egy külső nedvességzáró réteg, mely megakadályozza a pisi kifolyását. A belső réteget általában pamutból, bambuszból vagy valamilyen mikroszálas anyagból készítik, amelyeknek jó a nedvszívőképességük, míg a külső réteg készülhet poliuretánból vagy gyapjúból, bársonyból is.

mosható pelenka 4 mosható pelenka 5 mosható pelenka 6

A külső részen tépőzárakat  vagy műanyag patentokat helyeznek el, amelyekkel könnyedén feladható és biztonságosan rögzíthető a pelenka a babán. Elterjedt a többsoros patentréteg, amelynek előnye, hogy állítható, és több hónapon keresztül is használható a babának. A derékrész eleje és hátulja is gumírozott, így tökéletesen illeszkedik a baba testéhez, ráadásul a lábrész kivágása és a comb gumírozása biztosítja a pelenka tökéletes záródását.  Nagyon lényeges, hogy a külső rész PVC-mentes alapanyagból készül, melyet a legszigorúbb  szabványok szerinti bevizsgálás után engednek csak forgalomba hozni, és bizonyítottan káros anyagtól mentesek, légáteresztők.

mosható pelenka 8

Melyek a mosható pelenka előnyei?

– használatuk során a bőr szellőzik, amellyel elkerülhetjük a baba bőrének a kipirosodását, kiütéseit

– természetes anyag

– praktikus, kényelmes a babának

– pénztárcakímélő ( akár több generáción át is használható)

– és végül, de nem utolsósorban környezetbarát

A mosható pelenkák is folyamatosan korszerűsödnek, melynek következményeként megjelentek a kombinált pelenkák, amelyek csak egy rétegből állnak, mert ezek esetében a belső rétegre rádolgozzák a külső nedvzáró réteget, és a két réteg nem választható el egymástól. Ez még könnyebbé teszi a tisztántartásukat, és a gyermekekre való feladást is. Itt is, mint a korrábban bemutatott kétrétegű pelenkáknál a belső réteg anyaga valamilyen puha, kényelmes, míg a külső korszerű légáteresztő anyag. A többször visszazárható tépőzárak és a gumírozás segítik, hogy a pelenka tökéletesen illeszkedjen a baba testéhez.

western pelenkatároló 1

A mosható pelenkák mellett a babaszoba újdonsága a ruha pelenkatároló is, melyben kényelmesen, elegánsan rejtheted el a pelenkákat, és akasztópántjuknak köszönhetően bárhova, kiságyra, szekrényre, pelenkázóágyra felakasztható. Kialakításának  köszönhetően nemcsak praktikus, de a babaszoba nagyon kreatív dísze is.

Ha szívesen vásárolnál ruha pelenkatároló, küldj üzenetet a juditzsuzsanna66 (kukac) hotmail (pont) com email címre.

 

Praktikus dolgok varrása a babaszobába 1.

Ebben a sorozatomban kiemelek néhány babaszoba kelléket, amelyek minden babaszobában fellelhetők és bemutatom, hogyan kell elkészíteni őket. Figyelj, mert minden kedden valami újjal leplek meg. Tudjuk, hogy az anyukák nagyon kreatívak, szívesen találnak ki dolgokat, melyeket saját kézzel szeretnének megvalósítani gyermekük szobájában. Természetesen ma már boltok ezreiben szebbnél szebb komplett bútorokat kiegészítőkkel vásárolhatunk meg, de nem mindig van lehetőségünk erre. Mégis minden anya szeretné feldobni a babaszobát valamilyen tárggyal, amelyet saját maga készített nagy szeretettel a gyermekének.

Sokan nem mernek belevágni, mert azt gondolják, ördöngős dolog megvarrni egy előkét vagy egy rongyit, vagy esetleg egy kispárnát. De aki belevág, és szívét- lelkét beleadva készít egy rongyit, kistakarót, hamar észreveheti, hogy gyermeke kedvencévé válik. Érdemes tehát belekezdeni, hogy mindig minden pillanatban simogathasd, dédelgethesd a gyermeked az általad készített takaróval, rongyival, vagy szórakoztasd, tanítsd a játékoddal.

Az általam bemutatott termékeket használt anyagokból is elkészítheted, egy kissé kopott flannel takaróból, egy már nem használt ágyneműhuzatból, vagy vásárolhatsz új anyagokat gyermeked kedvenc színével, motívumával. Olyan termékeket választok, amelyekhez nem kell sok kellék, eszköz, hogy bárki elkészíthesse otthon egy olló, cérna és egy varrógép segítségével.

Vedd elő a varrógépedet az ágy alól vagy a szekrényből, porold le, ülj le mellé, tanulmányozd, hogy belevághass a mostani projektedbe, hogyan készíts a gyermekednek előkét vagy nyálkendőt saját készítésű szabásmintából.

Ne felejtsd el, ha kedd, akkor valami új a babának! Legyél itt velem minden kedden!

A mai projektért, az előke elkészítéséért kattints ide.

______________________________________________________

Trendek a babaszobákban

A babaszoba a gyerekes családok esetében központi helyet foglal el a lakásunkban. Ezért már a tervezésétől a megvalósításáig sok időt fordítunk arra, hogyan rendezzük be gyermekünk birodalmát. Az egyik legfontosabb szabály, amellett, hogy kellemes legyen, hogy teljes mértékben igazodjon a gyermek korához, egyéniségéhez. Ez a kezdeti időszakban az édesanyákra hárul, nekik kell kialakítaniuk a babaszoba dizájnját.

Amikor vásárló körútra indulunk babaszobánk berendezésére, ledöbbenünk a kínálat mennyiségétől, hányféle ágy, szekrény, pelenkázó, fürdető közül választhatunk. Igényeinknek csak a pénztárcánk szab határt. Persze azoknak sem kell elkeseredniük, akik nem tehetik meg, hogy drága kellékeket vásároljanak, mert egy egyszerű gyerekágyat is feldobhatunk saját készítésű ágynemű szettel. Ráadásul, ha kiegészítjük még néhány igazán divatos dologgal, akkor valódi álomszobát teremtünk a gyermekünknek.

western szett 1 western pelenkatároló 2

A foltvarrással vagy applikálással készült ágynemű garniturák nem új trendek, régmúltra nyúlnak vissza, de a divatnak és divattervezőknek köszönhetően egyre szemet gyönyörködtetőbb együttesekkel díszíthetjük a gyerekszobánkat.

A szoba berendezésének a középpontjában állhat egy szín és annak számos árnyalata, melyeket különböző anyagokból és technikákkal készült tárgyakon elevenítünk meg, de a kiindulópont lehet egy motívum vagy minta is, amely gyermekszobánk elemeinek központi részévé válik. Gondoljunk csak a „tenger-világa” témakörre vagy az általam is elkészített „ cowboy- vadnyugat” témára. Bármelyiket is választjuk ma már eredeti és szép kivitelezésű anyagok állnak a rendelkezésünkre. Nem zárja ki egymást az sem, hogy a két rendezési elv, a szín és a központi motívum együttesen jelenjen meg gyerekszobánk elemein, hiszen a megmunkálható anyagok széles választéka fogad bennünket.

Úgy gondolom, még mindig nagyon sokan ragaszkodnak ahhoz, hogy ha kislány, akkor legyen a szoba babarózsaszín, annak minden árnyalatával, ha kisfiú, akkor pedig babakék. Ezt a tervezők is kihasználják és anyagaikat különböző színekben teszik elérhetővé kielégítve ezáltal a kismamák igényeit.

3+1 előke lány 1 3+1 előke fiú 1

Egyre inkább elterjedt az a szokás, hogy egy központi motívum köré építjük fel a babaszoba berendezését. Több darabból álló együttesek állnak a szülők rendelkezésére, pénztárcától és igénytől függően. Persze a cél, hogy a szépség, az igényesség mellett, ezek a tárgyak praktikusak is legyenek. Ja, és természetesen időtállók. A játék ne törjön össze, ha a baba földhöz vágja, mert éppen haragszik rá, vagy a takaró ne menjen tönkre a mosástól.

Mivel nem vagyunk egyformák, nem mindenki szereti, ha az ágynemű garnitura aplikálással, hímzéssel készült, félve a megfelelő tisztántartásától. Ma már nagyon szép kivitelezésű, gyerek mintás anyagokból készíthetünk ágyneműhuzatokat, amelyek tisztán tartása igen egyszerű. Persze sokan a szépség és a praktikusság mellett az egyediségre is törekszenek, ők inkább a különleges technikával készült termékek között válogatnak. Egy kézi vagy gépi rátéttel készült ágyneműgarnitura minden esetben egyedi, tervezője és alkotója fantáziavilágát eleveníti meg.

Noahs Ark blanket 1

A babaszoba újdonságai nemcsak az anyagok megmunkálásának módjában jelennek  meg, hanem a különböző célra használható dolgok nilyenségében is. Az alkotók szettjeikben, az ágyneműgarniturák mellett, egyéb kiegészítő elemeket is kínálnak, ugyanolyan anyagból és témában készült pelenkázószetteket, kocsitáskát, etetéshez praktikus dolgokat és természetesen ruhákat, játékokat. Ezeknek az elemeknek az esetében is a központi elv a szépség mellett a gyakorlatiasság, a tisztántarthatóság az időtállóság.

A modern babaszoba újdonságai közé tartozik a pelenkatároló, mely nemcsak dekorációként szolgál, hanem elrejthetjük benne a papír- vagy anyagból készült pelenkáinkat vagy az előkék, nyálkendők, amelyek igazán jó szolgálatot tesznek a gyermekünk fogainak kibujása idején. A babák egyik kedvenc tárgya a rongyikendő, melyek nemcsak szépek, de puha tapintásúknak és színviláguknak ( különböző színű szalagjaiknak) köszönhetően felkeltik a babák figyelmét és megnyugtatják őket.

noah ark diaper stacker and bibs 2 sea world 8

Mindenképpen beszélnünk kell babaszobák esetében a játékokról. Napjainkban egyre nagyobb szerepet kapnak a készségfejlesztő játékok, amelyek nemcsak szórakoztatják, de tanítják is a gyerekeket. Anyagból készült könyvecskék vagy különböző mértani formákat megjelenítő fakockák juthatnak az eszünkbe. A játékok esetében a legfőbb szabály a biztonság, ne okozhasson sérülést a babának, ne tartalmazzon olyan elemet, amely lenyelhető, eltörhető.

DSC04445

Sorolhatnánk még a különböző kellékek tárát, amelyek megtalálhatók egy modern babaszobában, hiszen az alkotók leleményessége, öröme, ügyessége végeláthatatlan és nagyon eltérő. Egyetlen közös céljuk van csak, hogy babaszobánk kellemes, jól lakható , kedvelt hellyé váljon gyermekünk számára, hogy nyugodt, kiegyensúlyozott gyermekből, ugyanilyen felnőtté és szülővé váljon.

Addig is uzatd be az én babavilágomat!

 

 

Vélemény, hozzászólás?