Adventi naptár

vonat adventi 4a

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Nem is gondolnád, hogy a  mindenki által jól ismert adventi naptárt egy német édesanya találta ki az 1900-as években. Ugyanis kisfia, Gerhard minden nap megkérdezte tőle, hány nap van még karácsonyig. Ezért az anyuka úgy döntött, hogy a  türelmetlen gyermeknek készít 24 darab, kétszárnyú ablakot kartonból, és ugyanakkor egy másik papírlapra minden ablak mögé letett egy cukorkát.  Azt mondta a kisfiúnak, hogy minden nap kinyithat egy ablakat, mely mögött meglepetés várja. Így a cukorkát rejtő ablakok  nyitogatásával a kisfiú látta, hogyan csökken a kinyitható ablakok   száma, ami jelezte számára, hogy közeledik a karácsony, a Jézuska megérkezése.

Felcseperedve a gyermek üzleti lehetőséget látott édesanyja találmányában és üzleti vállalkozást  indított, melyben adventi naptárakat készített. Azt, hogy mennyire sikeres volt a vállalkozása,  mutatja,  hogy a mai napig évről évre készítik a csokoládékat rejtő adventi naptárakat, megédesítve ezzel a gyermekek várakozási időszakát a Jézuska érkezéséig. .

 Ma  már boltok ezrei kínálnak különböző korú gyermekeknek adventi naptárakat, vannak, melynek ablakai egy- egy csoki- vagy cukorka darabot rejtenek, de vannak olyanok is, amelyek a gyermek kreativítását felhasználva fejlesztik annak kézügyességét, színezéssel vagy kisebb 3D dolgok összeállításával.

De nem tagadhatjuk, hogy sok anya úgy érzi, nem szeretne évről évre mindig ugyanolyan meglepetést adni gyermekének, szeretnének saját készítésű kisebb dolgokat, “kincseket” elrejteni az ablakokban. Akik bátrabbak saját adventi naptárat készítenek, akik nem, azok az interneten vásárolnak  különleges adventi naptárat.

himzett advent 4

Saját magam is jónéhány adventi naptárat elkészítettem már, a fent látható vonatos és hóemberes hímzett adventi naptárat is én készítettem. Készítettem egy videót is arról, hogyan készítsünk egyszerű zsebes adventi naptárat, amelyet ide kattintva megtekinthetsz.

Összegyűjtöttem néhány honlapot, ahol megmutatják neked, hogyan készíthetsz te magad adventi naptárat a gyermekednek, de ezek a honlapok angol nyelven vannak, bár az ügyesebbek képek alapján is el tudják készíteni a naptárat.

1. Adventi naptár zsebekkel papírból

2. Adventi naptár filc anyagból

3. Adventi naptár babazoknikból

4. Karácsonyfa adventi naptár

 

Ha szívesebben vásárolnál már kész, egyedi adventi naptárat, látogasd meg a mi kínálatunkat is a fényképekre kattintva!

advent calendar gingerboy 4

vonatos advent 9

További szép napot!

Vélemény, hozzászólás?