2015 divatszíne a marsala

1990 óta aPantone Color Institute” minden évben kinevez egy színt az adott év divatszínének, amely kétségkívül rövid időn belül fellelhetővé válik a nevesebb divattervezők és designerek anyagaiban, ruháiban. Így történt, hogy a 2015-ös év divatszínének a Pantone a MARSALA-t választotta.

00-PANTONE_Marsala_-Color-del-Ano

Voltak, akik egyszerűen csak a természetes robusztus és földes bor vörös” keverékeként definiálták ezt a színt, míg a Pantone Color Institute igazgatója, Leatrice Eiseman szerint ez a szín ” gazdagítja a lelkünket és a testünket is kiemelve a magabiztosságot és a stabilitást”.

Nehéz egyetlen szín kereteibe zárni, mert valójában több szín árnyalatait is magában rejti.  Barnás árnyalata a természetességet hangsúlyozza, gondoljunk csak a föld színére, míg a bordó az eleganciát, a szépséget hirdeti.  Éppen ezzel a kettőségével lopta be magát a divat trendjeibe és varázsolta el a divattervezőket, designereket, stylistokat. Kétségkívül figyelemfelkeltő, különleges színkeverék, mely számos egyéb színnel kombinálható, de vigyáznunk kell arra,milyen színekkel keverjük.

Pantone-Circled-Marsala-e1417808909852

Mivel bordós árnyalattal rendelkezik kombinálható a rózsaszín számos árnyalatával. de kiváló összhatást kelt a feketével is. Eleganciájának köszönhetően gyönyörű estélyi ruhák készülhetnek belőle, melyhez kiegészítőként az arany igazán jó párosítás lehet.

A marsala a mindennapi életben is magára vonzza az emberek tekintetét, még akkor is, ha semmilyen más színnel sem kombináltuk, csak önmagában használtuk.

Ezt a színt használtam fel én is egyik kislányruha együttesemhez, mely egy divatos szövetkabátból, egy rakott szoknyából és egy kalapból áll.

szövet kabát 7 skót szoknya 1 szövet sapka 3 éves 2

Ha szeretnél többet megtudni róluk, kattints ide.

 

 

Vélemény, hozzászólás?